IVI Inc: How should the new offices and warehouses of a company committed to women's beauty be arranged?

Through integral design (function, form, and aesthetics), we sought to solve the dynamics and workflow for the storage of beauty products for the distributor Ivette Variedades. The project consisted of two large spaces that included of a lookout, a storage area, and an additional office.

Photo CD&I Associates.

The storage area was simple in its conception, a linear space that guides each product and to its dispatch process.

Photo CD&I Associates.

The office area is composed of two levels: the first one, houses and space for events such as an auditorium with a capacity of 220 people, a cafeteria, and a showroom, as well as spaces for employees such as the casino and locker area.

Photo CD&I Associates.

On the second level is the office area composed of a reception area, an open office plan, private offices in colored cubes located in strategic areas of the project, so that each of these has a view towards the liquor area, which also has 3 spaces for meetings and rest and socialization.

Photo CD&I Associates.

The broken roof of the project allows natural ventilation in the storage area, in addition to efficiently guiding rainwater into a reserve tank

Photo CD&I Associates.

The facade of the project manages to generate a kinetic effect, a sense of movement from the perception of a pedestrian, thanks to a series of vertical sheets that feature the characteristic colors favored by the Ivette brand on each face. In this way,a static object comes to life.

Photo CD&I Associates.
Photo CD&I Associates.

Other Cases 

Pol&cies

© Copyright 2018 CD&I Associates. All rights reserved.

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Gris LinkedIn Icon
CD&&&&.png